– Suomalainen älyjärjestelmä ohjaa yhteensä jopa 128 valo- ja lämmityselementtiä sekä 32 muuta kiinteistön sähkölaitetta –
– Eri moduuleja yhdistelemällä suuriakin kiinteistöjä voi ohjata ja valvoa helposti ja kustannustehokkaasti –
– Automaatiolla voi vähentää energiankulutusta, säästää rahaa ja parantaa kodin mukavuutta –
– Valvontatoiminnot luovat turvallisuutta ja voivat pienentää mahdollisten vahinkojen vakavuutta –
– Järjestelmä asennetaan kiinteäksi osaksi kiinteistön sähköjärjestelmää –
Kosteusvaurioiden estäminen helpottuu Nodeuksen älykkäillä antureilla ja valvontalaitteistolla.
Valvontakameroilla voidaan tarkkailla kiinteistöä ja tallentaa kuvia automaattisesti myöhempää tarkastelua varten.
Valaistuksen ohjaus on helppoa luomalla ryhmiä ja ohjaussääntöjä, kuten ”Katson televiota” tai ”Teen ruokaa”.
Ilmastointia ja lämmitystä voi ohjata sen mukaan onko kukaan kotona vai ei.
Nodeus seuraa onko ovet ja ikkunat suljettuina ja valvoo niiden käyttöä.
Nodeus varmistaa, että hella ja uuni ovat pois päältä, kun kukaan ei ole kotona.
Palohälytyksen voi ohjata vartiointiliikkeeseen tai vaikkapa tekstiviestinä puhelimeen.
Vikavirtasuojan kytkennästä voi saada ilmoituksen heti.
Nodeus voi ohjata yhteensä jopa 128 valo- ja lämmityselementtiä sekä 32 muuta kiinteistön sähkölaitetta.
Nodeus-väylä voi olla korkeintaan 1000 metrin pituinen.
Nodeus asennetaan kiinteistön ryhmäkeskukseen osaksi kiinteistön sähköjärjestelmää. Laitteisto koostuu DIN-kiskoon asennettavista yksiköistä ja on laajennettavissa kiinteistön tarpeiden mukaan.
Nodeus on akkuvarmennettu, joten valvonta ja hälytyksien siirto onnistuvat myös sähkökatkon aikana.
Pienin Nodeus-kokoonpano sisältää keskusyksikön ja virtalähteen akkuvarmennuksella. Lisäämällä kokoonpanoon eri sisääntulo-, lähtö- ja analogiayksiköitä voidaan hallita suurenkin kiinteistön tarpeita.
Sisääntuloyksiköitä voi olla enintään neljä. Kuhunkin yksikköön voidaan kytkeä 16 tunnistinta, kuten avain- ja ovikellokytkimiä, ovi- ja ikkunanavaustunnistimia, kosteus- ja palovaroittimia, vikavirtasuojakytkimen hälytintuloja ja erilaisia digitaalisia tunnistimia.
Lähtöyksiköitä voi olla enintään 11 kappaletta. Kuhunkin voidaan kytkeä enintään 16 ohjattavaa yksikköä, kuten releitä valoille, lämmittimille, ilmastoinnille ja ohjattaville pistorasioille. Lähtöihin voidaan kytkeä myös erilaisia turvallisuuteen liittyviä laitteita, kuten hälytyssireeneitä, kontaktoreja sähköryhmien poiskytkentää varten sekä ulkoisia hälytinlaitteita.
Tulot ja lähdöt ovat NPN-yhteensopivia.
Analogialähtöyksiköitä voi olla enintään kahdeksan. Kuhunkin voidaan kytkeä enintään kuusi analogista laitetta, kuten valohimmentimiä ja muita analogiajännitteellä ohjattavia laitteita. Lähtöjännite on 0-10VDC. Lähtöyksikköihin voidaan myös kytkeä yksi tai useampi DALI-väylä, joilla pystytään ohjaamaan ja lukemaan erilaisia DALI-tyyppisiä valoja ja antureita. Yhdessä DALI-väylässä voi olla jopa 64 eri yksikköä ja 16 ryhmää.
Nodeus mahdollistaa kiinteistön älykkään ohjauksen ja valvonnan kiinteistössä ja missä päin maailmaa tahansa pelkän nettiselaimen kautta.
Käyttöliittymässä näytetään kiinteistön pohjakuva ja järjestelmään liittyvät laitteet sijoitettuna visuaalisesti oikein. Ohjattavat ja valvovat laitteet näytetään selkeinä kuvakkeina, jotka näyttävät laitteen tilan ja ominaisuudet.
Keskusyksikkö yhdistetään kiinteistön Ethernet-kytkimeen tai laajakaistareitittimeen ja sitä kautta internetiin. Internet-yhteys voidaan muodostaa myös GSM-radiolaitteen avulla mikäli laajakaistaliittymää ei ole käytettävissä. Sillä voidaan siirtää myös kiinteistön hälytystiedot automaattisesti käyttäjän haluamiin matkapuhelimiin tekstiviestinä, käyttäjän sähköpostiin tai vartiointiliikkeelle. Tätä varten järjestelmään tarvitaan oma GSM-liittymä.