Nodeus Sähkövahti

Seuraa pörssisähkön hintaa ja leikkaa sähkökuluja automaattisesti

Pörssisähkö

Energiahintojen noustessa lukemattomien kuluttajien sähkökustannukset ovat nousussa. Moni on siirtynyt tai siirtymässä pörssisähköön, jonka hinta määräytyy tunneittain pohjoismaisen sähköpörssin markkinahinnan mukaan. Tämä hinta on jatkuvasti kilpailutettu ja ajan tasalla, joten kuluttaja voi olla varma, että saa sähkönsä aina kilpailukykyiseen hintaan. Pörssisähkön hinta on yleensä halvinta yöllä ja viikonloppuisin, joten etenkin paljon sähköä kuluttavia laitteita kannattaa käyttää silloin. Tarkat aika- ja hintarajat kuitenkin vaihtelevat jatkuvasti, joten pelkästään aikaan pohjautuvia sähkönkäytön päätöksiä ei kannata tehdä.

Säästä pörssisähköllä

Automaattisesti pörssisähkön hintaa seuraavalla Nodeus Sähkövahti -järjestelmällä voi ohjata monenlaisten sähkölaitteiden energiankulutusta automaattisesti.

Edulliset tunnit automaattisesti

Nodeus Sähkövahti ohjaa sähkönkulutuksen edullisille tunneille, joten sen avulla voi säästää sähkökuluissa huomattavasti. Järjestelmä hakee automaattisesti pörssisähkön tuntikohtaiset hinnat päivittäin ja ohjaa käyttäjän valintojen avulla kaikenlaisia sähkölaitteita. Näitä voivat olla esimerkiksi paljon sähköä käyttävät laitteet, kuten lämminvesivaraajat, massavaraajat, lämpöpumput ja muut sähkölämmittimet.

Neljä laiteryhmää, yksi selain

Nodeus Sähkövahti voi ohjata neljää eri laiteryhmää, joilla on omat asetuksensa. Ohjausvalintoja voidaan muuttaa helppokäyttöisen selainpohjaisen hallintasivun avulla. Vuorokauden tuntihinnat esitetään selkeänä pylväsnäyttönä, jossa näkyvät myös hintarajat ja kellonajat. Näin käyttäjä saa selkeän kuvan tuntihintojen vaikutuksesta eri laiteryhmiin.

Vuorokausikohtaisilla hintarajoilla laitteisto kytkee sähkölaitteet päälle tai pois päältä vuorokauden eri tunteina käyttäjän valintojen mukaan. Hintarajoiksi voidaan antaa vuorokauden keskihinta, tuntimääräsuhde tai kiinteä hinta. 

Vuorokauden keskihinta lasketaan päivittäin tuntihintojen keskiarvona. Tuntimääräsuhde on prosenttiarvo, jolla sähkölaitetta käytetään päivittäin sama tuntimäärä. Tällöin järjestelmä hakee edullisimmat tunnit vuorokauden aikana ja kytkee sähkölaitteen päälle tai pois päältä tämän mukaisesti. Käyttäjän antama kiinteä hinta pysyy eri vuorokausina samana ja sähkölaite kytketään päälle, kun sähkön tuntihinta on alle asetetun rajan.

Helppo käyttöönotto

Nodeus Sähkövahti -ohjauslaite asennetaan kodin sähkökeskuksen rinnalle sähköasentajan toimesta. Toimenpide on erittäin yksinkertainen ja onnistuu asiantuntevalta sähköasentajalta yleensä yhden työpäivän kuluessa riippuen sähkökeskuksesta. Koska ohjauslaite hakee automaattisesti päivittäiset sähkön tuntihinnat internetistä, se kytketään kodin verkkoreitittimeen tavallisella RJ45-kaapelilla.

Edullinen hankintahinta

Nodeus Sähkövahti on saatavana 1 790 euron kuluttajahintaan. Hinta ei sisällä toimituskuluja eikä sähköasentajan asennuskuluja. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Säästöesimerkki

Nodeus Sähkövahti voi sähkölämmitteisessä 150 neliömetrin omakotitalossa maksaa itsensä takaisin alle kahdessa vuodessa ja sen jälkeen se säästää sähkökuluissa lähes tuhat euroa vuodessa, jos siihen liitettyjen laitteiden sähkönkulutusta saadaan laskettua maltilliset 30 prosenttia.

Tämä säästölaskelma perustuu VertaaEnsin.fi-vertailusivuston laskelmaan, jonka perusteella 150 neliömetrin omakotitalon sähkönkulutus on 21 532 kilowattituntia vuodessa. Tällä tasolla marraskuussa 2022 edullisin Fortum Tarkka -sopimus maksaa 262 euroa kuukaudessa.

Tukimateriaalit

Nodeus Sähkövahdin ohje esittää järjestelmän käyttöönoton ja miten sitä ohjataan.

Nodeus Sähkövahdin piirikaavio esittää miten järjestelmä kytketään sähkökeskukseen.

Nodeus Sähkövahdin etumaskin korkeatarkkuuksinen kuva.

Nodeus Sähkövahdin sisuksen korkeatarkkuuksinen kuva.