Bittitalon tarina

Vuonna 2006 perustettu Bittitalo Oy on turkulainen älytaloihin ja älykkäisiin kiinteistön ohjausratkaisuihin erikoistunut yritys, joka kehittää omia älytuotteita ja tekee sähköurakointeja monenlaisiin kiinteistöihin. Yritys sai alkunsa kiinnostuksestamme kehittää turvallisia, laadukkaita ja helppokäyttöisiä älytaloratkaisuja muun muassa valaistuksen ja lämmityksen hallintaan.

Yhdessä asiakkaidemme kanssa olemme suunnitelleet ja sen jälkeen toteuttaneet kiinteistöjen älyohjauksia lukuisiin erilaisiin kohteisiin aina pienemmistä mökkikohteista, omakotitaloihin ja teollisuustuotantoon asti. Tarjoamme uusien ratkaisujen ohella päivityksiä jo olemassa oleviin älytalojärjestelmiin. Näillä voidaan tehostaa ja ajanmukaistaa vanhempia järjestelmiä ja tuoda niihin sekä lisätoimintoja että säästöä sähkönkulutukseen.

Asensimme ensimmäisen älykotijärjestelmämme jo vuonna 2006. Silloin asennetulla järjestelmällä ohjataan lämmitystä, valaistusta ja kiinteistönvalvontaa. Vaikka omistajuus on kohteessa sittemmin vaihtunut, järjestelmä on yhä käytössä ja myös kertaalleen päivitetty. Vuonna 2022 ajanmukaistimme ohjausjärjestelmän elektroniikkaa käytännössä vain pienellä prosessorikortin vaihdolla ja ohjelmiston päivityksellä.

Teolliselle puolelle laajensimme, kun ensimmäinen laajamittainen teollinen projekti toteutettiin Tiilerille (Keramia Oy) vuonna 2015. Silloin älykiinteistön ohjaus otettiin käyttöön 15 lämpöuunille. Järjestelmä on ollut siitä lähtien ympärivuorokautisessa käytössä.

Keskitymme järkeviin, helposti asennettaviin ja kustannustehokkaisiin kiinteistönohjausjärjestelmiin. Vuodesta 2006 asti käytössä ollutta Nodeus-järjestelmää olemme kehittäneet eteenpäin teknologian kehityksen mukaan. Hyvänä esimerkkinä osaamisestamme toimii vuoden 2022 Naantalin asuntomessujen Aurinkolinnan älytalojärjestelmä, joka vastaa koko kiinteistön valaistuksesta ja lämmitystermostaateista.

Viimeisimpiin innovaatioihimme lukeutuu marraskuussa 2022 julkaistu Nodeus Sähkövahti. Sen avulla asiakas voi automatisoida pörssisähkön ailahtelevaan hinnankehitykseen reagoivaa sähkönkulutusta. Järjestelmä hyödyntää automaattisesti edullista sähköä ja vähentää kulutusta hintapiikkien aikana. Näin voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä.

Jatkamme tuotekehitystä ja seuraamme alan tekniikan uusia innovaatioita herkeämättä. Samalla seuraamme aktiivisesti kuluttajien kiinnostusta älykotijärjestelmiä ja niiden mahdollisuuksia kohtaan pyrkien vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin monipuolisella ja luotettavalla osaamisellamme.

Nodeus on suomalaista huipputekniikkaa

Nodeus on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.